Football is for you & me, not for fucking industry

30 Haziran 2009 Salı

Masa Tenisi Bizim Neyimize?

Yıl 1980 Cumhuriyet Gazetesi

Ulusal Masa Tenisi takımımızın Avrupa Uluslar Ligi maçı sonucu :İtalya 4 Türkiye 3.

İtalyan Milli Takımı'nın Çinli hocası bizim masa tenisi oyuncuları için şöyle der: "servis atmayı bile bilmiyorsunuz!". O gün Tüm yabancı otoritelerin ve Çinli hocaların "Tribünün etkisinde oynuyor" dediği milli sporcumuz Oktay Çimen şu an Masa Tenisi Federasyon başkanıdır.

28.06.2009 Vatan Gazetesi
"Melek Hu, Şirin He, Bora Vang, Cem ZengTürkiye adına Akdeniz Oyunları’nda yarışan masa tenisi oyuncularımızın isimleri ’Bu nasıl Türk Milli Takımı’ dedirttiAslında 2008 Olimpiyatları için devşirme Çinli oyuncularla kurulan Masa Tenisi Türk Milli Takımı, Pekin’de dökülmüştü. Ancak adlarını değiştirerek Türk olan Çinli oyuncular, bu kez üst tura yükseldi. İtalya’nın Pescara kentinde süren 16. Akdeniz Oyunları’nda, masa tenisinde 2 erkek ve 2 bayan sporcu da gruplarında başarılı olarak bir üst tura yükseldi. Urban Spor Salonu’nda yapılan maçlarda, erkeklerde Bora Vang, Cezayirli ve Arnavut sporcuları 4-0, İspanyol rakibini de 4-3 yenerek, gruptan çıktı. Cem Zeng ise Lübnanlı rakibine 4-1 üstünlük sağlarken, Hırvat sporcuya ise aynı sonuçla 4-1 yenilerek, grupta ikinci oldu ve bir üst tura yükseldi. Bayanlarda mücadele eden Melek Hu, gruptaki ilk maçında Lübnanlı rakibini 4-0, Sırp masa tenisçiyi de 4-2 yenerek, birinciliği elde etti. Diğer Türk sporcu Şirin He de İspanyol ve Arnavut rakiplerini 4-0 yenerek, grup birincisi oldu.
Ve işte size 1980 in oyuncusu 2009 un başkanı Çimen'in güzide açıklaması :
’Dahiyane bir buluş’ Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, olimpiyatlardan önce ’dahiyane bir buluş’olarak tanıtılan ’devşirme’ sporcular için şöyle demişti: “Masa tenisinde Çinliler birinci. Onların bu hegemonyasını, biz de Çin asıllı Türk sporcularla yıkacağız.” İşte adını değiştiren oyuncuların asıl isimleri: * Leng Zeng (Cem Zeng)* Hu Mei Ling (Melek Hu) * Shi He (Şirin He)* Bo Vang (Bora Vang )
ÇİNLİLER MASA TENİSİNDE ÇOK İYİ
Sadece Türkiye’de değil, birçok ülkenin masa tenisi milli takımlarında Çin asıllı oyuncular yarışıyor. Çünkü masa tenisi Çin’in geleneksel sporu. Parkta bahçede, yaşlı genç bütün Çinliler masa tenisi oynuyor. Olimpiyatlara katılan pek çok ülkenin masa tenisçileri arasında da Çin asıllı oyuncular vardı."Vatan2009
Tabi Türkiye Şampiyonu Fenerbahçe Masa Tenisi takımını unutmayalım. 3 Çinli 1 Sırp'tan oluşan şampiyon takım.

19 yılda tek oyuncu yetiştireme. Kendin başkan ol tüm takım Çinli.

Ve koskorcuk diyor ki; "Ulan masa tenisi bizim neyimize"..!