Football is for you & me, not for fucking industry

6 Şubat 2010 Cumartesi

Fenerbahçe yönetimi neden kaçıyor?

4 Şubat 2010 akşamına kadar Türkiye Basketbol Federasyonu resmi sitesinde Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen arasında oynanacak Beko Basketbol Ligi karşılaşması için 13 Şubat Cumartesi 16:00 yazıyordu. Önce saat değişikliği ardından gün değişikliği yapıldı. Ve maç 14 Şubat Pazar günü saat 17:00 de oynanacak. Dopingçi, şikeci, ahlaksız Efes Pilsen'i Fenerbahçe taraftarından kaçırmaya çalışmak neye ve kime hizmettir? Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri 2009 yaz aylarında basın toplantıları düzenleyerek "Efes Pilsen final serisinde organize olarak doping kullanmış ve numune alınan iki oyuncusunda yasaklı madde çıkmıştır" şeklinde beyanatlarda bulunmuştular. Bir kaç gün sonra ise sanki bıçakla kesilmişçesine bu konudaki açıklamalar sona ermişti. Geçen hafta Mahmut Uslu'nun kankası, Bogdan Tanjeviç'in koruyucusu Turgay Demirel'in bir dergide yayınlanan röportajı olayı tekrar gündeme getirmiş, Milliyet yazarlarından Mehmet Demirkol'un köşesinde yayınlanan iddialar skandalın ne kadar büyük olduğunu ortaya koymuştu. Efes Pilsen kulübü iddiaların araştırılmasını istemek yerine alttan tehditler savurarak basını ve federasyonu kınamıştı. Fenerbahçe yönetimi ise tek kelime bile etmemişti.
Fenerbahçe taraftarlarının basketbol ve futbol forumları ile bloglarda, Efes Pilsen'in organize ettiği doping olayıyla ilgili açıklamaları birilerini ve ne yazık ki en çok Fenerbahçe Basketbol şubesini rahatsız etmiş! Efes Pilsen'i mümkün olan en az sayıda Fenerbahçe taraftarı karşısına çıkarmak için ne yazık ki kulübümüz çaba göstermiştir. 14 Şubat Pazar günü 19:00 da futbol takımımız Manisa deplasmanında, Bayan Voleybol takımımız aynı gün 17:30 da Yeşilyurt karşısında, Erkek Voleybol takımımız 19:00 da Ankara'da SGK karşısında sahada olacaklar. İstanbul'dan Manisaya çok sayıda kişinin gideceği biliniyor. Bayan voleybol takımını sürekli takip eden taraftarların Yeşilyurt karşısında tribünde olacağı biliniyor. İstanbul'da yaşayan ancak futbol maçını izlemek için bir çok kişinin evinden çıkmayacağı biliniyor. Fenerbahçe Ülker takımı ve Efes Pilsen takımı seyirciden kaçırılıyor. Fenerbahçe takımı basketbol şubesi aleyhine protestolardan, Efes Pilsen ise işledikleri organize suçtan dolayı alacakları tepkiden kaçırılıyor. Fenerbahçe yönetimi Tanjeviç'i taraftar tepkisinden korumak, Efes Pilsen'i Fenerbahçe taraftarının baskısından ve protestosundan korumak için maçın pazar günü 17:00 de oynanmasını kabul ediyor.
Takdir büyük Fenerbahçe taraftarınındır.

3 Şubat 2010 Çarşamba

Savcıları Göreve Çağırıyoruz!

Türkiye hukuk devleti değil mi ?

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel komik bir şekilde "ülkeye sokulması yasak bir madde aynı maçta aynı takımın 2 oyuncusunda birden bulunuyorsa bu tesadüf değildir" diyerek Efes Pilsen takımının iki oyuncusu dışında toplu halde bu yasak narkotik maddeyi kullandığını ve doping yaptığını iddia ediyorsa..
Hele ülkenin önemli bir spor yazarı olan Mehmet Demirkol Efes Pilsen kulübünün basketbol takımının organize olarak bilinçli doping yaptığını ve bunu bütün camianın konuştuğunu söylüyor ve ima ediyorsa...


Kim dur diyecek bu suça ve suçlulara?
Fenerbahçe yöneticileri uyuyor... Bir kez ortalığı ayağa kaldırdılar sonra birden susup çekildiler!
Federasyon ise kendini sorumlu görmüyor...


Bu kullanılan ve testlerde tespit edilen madde ülkeye sokulması yasak "uyuşturucu/uyarıcı madde kapsamında" narkotik bir maddedir.
Bu maddeyi temin etmek ve kullanmak sadece "doping" olarak değerlendirilemez.
Uyuşturucu/uyarıcı temin etmek ve dağıtmak, kullanmak, kullandırmak suçları işlenmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Sporumuza ve özellikle basketbolumuza sadece şaibe ve doping bulaşmamıştır.
Organize olarak "uyuşturucu madde" kapsamına giren bir madde ülkemize sokulmuş ve kullanılmış, kullandırılmıştır.
Müsabaka sonucuna ne kadar etki ettiği ikinci plandadır. Öncelikli olan bu suçun niteliği, işlenişidir.


Efes Pilsen kulübü ya da kulüp içinde birileri bilinçli olarak takıma "uyarıcı/uyuşturucu madde" temin ederek doping yaptırmıştır..Ve bu cezasız kalmıştır..


Savcıları göreve davet ediyoruz.


FENERBAHÇE BASKETBOL GÖNÜLLÜLERİ

2 Şubat 2010 Salı

Bu doping rezaleti organize bir iştir...

Efes’ten açıklama bekliyorum

İtiraf ediyorum. Efes Pilsen’e karşı bir brand loyalty-marka bağlılığım var. Yani hiçbir mantıklı sebep olmaksızın takım tutar gibi bir markayı tutma aidiyet hissetme hali bende Efes’e karşı mevcut. Hepimizin vardır böyle takıntıları. Bunun basketbol takımının Avrupa’da kazandığı başarılarla bir ilişkisi var mı bilmiyorum. Ama hiçbir sportif aktiviteye dahil olmayan başka markalar için de aynı hislerim var. Bunu kazanmak şirketler için kolay değildir. Kaybetmekse bir anda olur.
Ve konu Efes Pilsen’se benim durumumda olanlar herhalde Efes Pilsen basketbol takımını tutanların milyon katıdır. Dolayısıyla TBF Başkanı’nın Kerem Gönlüm’de çıkan maddeyle ilgili yaptığı aşağıdaki açıklamaların da şirket tarafından bir daha değerlendirilmesi kamuoyuna duyurulması gerekir.
Bakın işin başındaki adam ne diyor:
“Kerem Gönlüm’de çıkan madde kurayla çekilen iki oyuncuda da bulununca bunun tesadüflüğü ortadan kalkıyor.”
“Oyuncu da savunmasında nereden girdiğini bilmediğini söyleyerek konunun çözümüne pek yardımcı olmadı.”
“Türkiye’ye girmesi yasal olmayan bir maddenin maç günü iki oyuncuda birden çıkmasının soruşturulması gerek”.
Başkanın kimi kime şikayet ettiğini anlamadım. Soruşturmayı kim yapacak? Mevzuuyu kim aydınlatacak bilmiyorum? Ama ben kendi adıma Efes Pilsen’e, yani tutuğum şirkete sormalıyım:
Çünkü aşağıda soracağım sorular uzun süredir konuşulan artık dedikodunun önüne geçmiş bir hikayenin doğru ya da yanlış olduğunu bize gösterecek.
1-Bu maddenin kanda sıfırlanma süresi çok kısa olduğu için tercih edildiği
2-4 kişinin organizasyonuyla İsrail’den getirtildiği
3-3. maçtan önce oyunculara avuçla şekerleme şeklinde dağıtıldığı
4-Doping listesinde olduğu söylenmediği ve ‘enerji verir alın’ diyerek oyuncuların cesaretlendirildiği
5-İki ABD’li oyuncunun bunu almayı reddettiği, diğer herkesin aldığı
6-Kerem Gönlüm’ün aldığı maddenin doping statüsüne girdiğini çok sonra anladığı ve yıkıldığı,
yönündeki söylenti sizin de kulağınıza geldi mi? Bu böyle konuşulurken, bizzat Federasyon başkanının açıklamaları da bu duruma tuz biber ekmişken, bize bir açıklama borçlu değil misiniz?

Mehmet Demirkol (Milliyet)