Football is for you & me, not for fucking industry

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Ondan sonrası tufan mı?

Paul Henze, 12 Eylül darbesi yapıldığı gün, dönemin ABD Başkanı Jimy Carter’a giderek “our boys did it” yani ‘bizim çocuklar başardı’ demişti.

Galatasaray yönetim kurulu üyeleri ise iki kez kulüp başkanlarına "Aziz bey başardı" dedi. 2006 da ve 2010 da. 2006 da batmakta olan Galatasaray'ı şampiyon yaptı. 2010 da ise çok başarısız bir sezon geçiren, maddi olarak batma noktasını aşan Beşiktaş ve Galatasaray'ı yönetim krizlerinden, muhalafet saldırılarından, medya lincinden kurtardı. Düşünüyorum da 11 yılda bize mi onlara mı daha çok yararı dokundu? Fenerbahçe'nin haklarını savunabildi mi Yıldırım Demirören'i savunabildiği kadar?

Yönetim kuruluna aldığı ve servetlerini ona, yüze katlattığı, hapise girmekten kurtardığı yönetici arkadaşları haricinde Fenerbahçelilere ne faydası oldu?

Neden bir türlü bırakıp gidemiyor? Hesaplarla ilgili, kulübün alacak verecekleriyle ilgili ortaya çıkmasından korktuğu ne gibi sorunlar var? TV-Dergi-Kart-Fenerium a doldurduğu Gsli, Bjkli elemanlarını korumak için mi gitmiyor?

Aslında büyük ve zengin bir ailenin sporu ve siyaseti yönetme planının bir parçası olan Aziz Yıldırım bırakıp giderse ardından gelen birileri "ohaaa ulan" diyerek karşılaştıkları gerçekleri açıklar diye mi korkuyor? O yüzden kendisi bıraksa bile yönetimde on yılı beraber geçirdiği bazı isimlerin yer alacağı yeni bir yönetim oluşturabilme çabası mı onu istifa açıklamaktan geri bırakan? Bu yüzden mi topluca istifa edemiyorlar?

Aziz Yıldırım sonrası hakikaten tufan mı olacak?



Ne olacaksa olsun. Aziz Yıldırım ve onun yönetimlerinde bugüne kadar görev almış tüm isimlerin dışarıda kalacağı yeni bir liste oluşturulmalı. Aziz Yıldırım dönemi ile mutalaka hesaplaşılmalı.

Aziz Yıldırım ve yönetimi derhal istifa etmelidir. Ve Fenerbahçe yönetimi kesinlikle ibra edilmemelidir. Bağımsız denetim kurullarınca denetlenebilmelidir.

Teşekkür edilecek ve hesap sorulacak her şey tek tek ortaya çıkarılmalı. Tufana karşı durmaya çalışmaktansa rüzgarı tekrar arkamıza almanın tek yolu budur.

Bir kez olsun sözünün arkasında dur ve istifa et!


Biliyoruz sözünü tutan bir adam değilsin,
başka bir deyişle sözüne güvenilir bir erkek değilsin,
yani kısaca sözünün eri değilsin.

Ama bir kez olsun dediğinin ardında dur, hepimizi şaşırt ve sözünü tut.
GİT artık GİT.
İster İSTİFA ET GİT!
İstersen sadece ..GİT!
EK NOT: Aziz Yıldırım yönetiminin tüm üyelerinin istifa etmesi ve gelecek yönetimde kesinlikle görev almamaları gerekir.