Football is for you & me, not for fucking industry

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Şimdi Sessizliğe Son Verme Vaktidir


Şu an Fenerbahçe, renkleri ve hala direnen çubuklu forması ile olur ya bir gün yeniden dizayn edilene kadar duracak arması dışında bizim değil. Bu 52000 kişilik stadı dolduranların 90% si 6-7 senelik Fenerbahçeli. Hatta doğru bir deyişle Azizbahçeli. Ha bizde Aziz Yıldırım, diğerinde başka isim ... Kongre öncesi Rıdvan "tuvaletler kokarken de Fenerbahçe en büyüktü" dedi ya olay o. Bu endüstriyel furyaya kapılmış olanlar stad ve tesislerden sonra büyük olduk sanıyorlar. Ulan teknoloji veledleri bu kulüp 1915 de büyüktü, 1920 de büyüktü ve halkın Fenerbahçesiydi. 1932 de binası yandığında "O Halk" sahip çıktığı için hala hayatta. Eğer halk 50 kuruş, 1 lira arttırıp toplamasaydı 17000 lirayı, yangından sonraki 3-4 ayda bir banka tarafından çoktan haczedilmiş olacaktık. Şimdi senin kulübün o halkı yok saymak için deli gibi çalışıyor. Ankara'da otelde bir kış günü sabah sabah sırf futbolcuları görmek için gelen garibanı "taraftar kartı" yok diye kovan bir başkanın var. Bizim gibi düşünenler haklı, en çok da "bunca olana rağmen hala sessiz kalınması insana koyuyor"... Stad, tesis eyvallah. Başımızın üstünde taşırız yapanı. Ama o sırtımıza binmekten hoşlanıyor.
Nasılsa sonunda kaybedeceğiz en nihayetinde bu kavgayı, biliyoruz bu kesin! Ama dövüşelim öyle kaybedelim be kardeşim... Hiç değilse "ulan dövüştük işte, savunmaya çalıştık değerlerimizi, Fenerbahçemizi" deriz. Yoksa 55 olmuş 155 olmuş koy ..ne rahvan gitsin. Biz zaten kaybedeceğimiz en fazla gözyaşını 2006 Denizli'de tükettik. Daha başka hiç bir şey koymaz bize. Yeter ki sessiz kalmayalım. Fenerbahçe Halktır...

18 Ağustos 2009 Salı

Paranın Ne Önemi Var?

Para her şey değildir. Bazı değerler paradan üstündür. Birileri 6 TL nin peşine düşüp bin bir yalanla insanları kandırmaya, dernekler aracılığıyla biletler dağıtıp başarısız politikalarını yamayla saklamaya çalışırken insan dün akşam gördükleri karşısında "helal olsun" diyor. İster popülizm desinler, ister "kendi reklamını yapmak"... Ne derlerse desinler ! Bazı durumlarda çuvaldızı önce kendine batıracaksın. Düşünüyorum bizim yönetim kuruş almadan bedavaya böyle bir şey yapar mı? Bugüne kadar yaptıkları bize "asla yapmazlar, dini imanı para" onların dedirtiyor. Uyduruk bir "Beşiktaşlı duruşu" söyleminin altını bir türlü dolduramayan ve her hareketi ile o olmayan duruşu bile çukura düşüren bir zihniyeti nasıl eleştirip dalga geçiyorsak bu durum karşısında da alkışlamayı bilmeliyiz.
Tebrikler ve teşekkürler Beşiktaş. İster sadece bir haftalığına, isterse bir sezon olsun sırtınızda taşıdığınız TÜRK KIZILAYI ahlaklı ve dik bir duruştur. Sürekli taraftarının sırtına binmeye çalışanlara duyurulur !
Soru: Acaba Tayyip Bey istese bizimkiler sırta bedavaya "Deniz Feneri" koyar mı? Cihan Bey ve Jr.Topbaş da desteklerler bu girişimi.