Football is for you & me, not for fucking industry

23 Ekim 2009 Cuma

Dişe diş kana kan !

Hani geçmişi anlatır ya o günleri hiç görmemiş bir dolu sahtekar. Çok güzeldi. Maçlar, tribünler, beyler, bayanlar. Ahh ahh nerede o günler. Şimdi holiganlar, sahada kavgalar. Çok yazık. Ayıp. Falan, filan. Hadi lan oradan. Her gün yeni bir yalanınız ortaya çıkıyor, mumunuz sönüyor.


Sene 1929, aylardan Nisan, yer Taksim stadı. Galatasaray 2 Fenerbahçe 1 . Maç kıran kırana. Kavga, dövüş, küfür, yumruk, tekme... Bir bacak, bir kol kırık. İki ihraç. Seyirciler sahaya iniyor. Karakolluk oluyor maç. Yıl 1929. Tribünde beyler bayanlar. İşte o güzel günleri yeniden görmek istiyoruz. Ahh ahh nerde o günler?!?!

21 Ekim 2009 Çarşamba

Hatadan Dönmek, Dönebilmek !

Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi hiç şüphe yok ülkemizdeki en iyi spor kulübü müzesidir. Çok ciddi harcamalar yapılarak çok kısa denilebilecek sürede inşaatı bitirilip içi dolmuş, hatta son dönemde yetersiz kalmıştır. Çok daha büyük bir alana taşınacağına dair fısıltılar kulağımıza geliyor. Ancak konumuz müzenin geleceği değil, müzedeki bir hatadan dönülmesi. NTV Tarih dergisinde çıkan yazıya tepkimiz dolayısıyla Müze Kurulu Başkanı Dr. Sertaç Kayserilioğlu'nu fazlasıyla eleştirmiştik. Hatta konu bizi çok üzdüğü için eleştiri dozumuzu kantarın ayarını fazlaca kaçırarak yükseltmiştik. Bu iki aya yakın süreç, nihayet müzede yapılan bir toplantıya davet edilmem ile şimdilik son buldu. NTV Tarih dergisinde yazılan yazının hatalar, yanlışlar dolu içeriği konusunda iki saati aşan bir toplantı neticesinde sayın Sertaç Kayserilioğlu'nun gerekli düzeltmeyi yapacağına inanıyoruz. O düzeltme gelene kadar geçmiş konuyu rafa kaldırıyoruz.
Bu kadar eleştirdiğimiz kişiyi şimdi bir başka konudaki uyarımızı anında değerlendirdiği ve gereğini yaptığı için alkışlıyoruz. Neden mi?



Müzemizde forma giydirilmiş cansız mankenlerden birisinin üstünde çubuklu ve Fenerbahçe logolu bir forma dikkatimizi çekmişti. İlk bakışta "bu Fenerbahçe forması değil" kanısına varsak bile altında yazan yazı bizi çok şaşırtmıştı ! Fenerbahçe ve Milli Takımın efsane oyuncusu Lefter Küçükandonyadis'in forması yazıyordu. Formada Lefter'in imzası vardı. İmza dışında Fenerbahçe ile ilgili diğer obje baskı logo idi. Ancak forma Lefter'in forması olmadığı gibi Fenerbahçe formasıda değildi. Sadece üstüne logo basılmış, sarı lacivert çubuklu ve Lefter'e imzalattırılmış bir t-shirt karşımızda duran. Bu konuda sayın Müze Müdürü ve Müze Kurulu Başkanı ile o anda yüz yüze konuştuk. Formayı anlattık "ya alttaki yazı yanlış yazıldı, ya da daha büyük bir hata söz konusu" dedik. Müze Müdürümüz konuyu kendisininde bildiğini , aynı tespitleri yaptığını ve kulübe bildirdiğini söyledi. Sertaç Bey bunun üzerine gereğini yapıp vitrinden o t-shirt ü çıkarttırdı.


Hem müze kurulu başkanına hem de müze müdürüne bir hatadan ivedilikle dönülmesini sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz.
En kısa zamanda resmi sitede bulunan tarihimize ait hataların düzeltilmesini ve eksikliklerin giderilmesini diliyoruz. Ve NTV Tarih dergisinde bir düzeltme metnini beklediğimizi ekliyoruz.

Not: Yanlış olan forma ve manken üzerindeki resmi tarafımızda mevcuttur, ancak yayınlamak gereği duymadık. Yukarıda bulunan iki resim tamamen doğru formaların temsil edildiği müze bölümlerinden alınmıştır.