Football is for you & me, not for fucking industry

11 Aralık 2009 Cuma

Cem Atabeyoğlu

Cem Atabeyoğlu'nu evinde ziyaret ettik bu akşam. Çok uzun ve çok güzel bir sohbet yaşandı. Allah uzun ömür versin isim isim, gün gün her konuyu ve içeriğini hatırlıyor ve anlatıyor Cem baba. Bizim için çok önemli bir isim. Sadece bizim için değil Türk spor tarihçiliği için en önemli isimlerden birisi. Bu sohbetin içinden kısa bir aktarım size:
-Fenerbahçe 100 yılı aşmış bir tarihe sahiptir. 10 yıl sanan idareciler ve yeni seyirci profili, popüler kültür Fenerbahçesi ile meşguller. Onlardan en az 90 yıl fazlamız var. Sevinilecek bir durum!
- Fenerbahçe'nin en büyük iki efsanesi Galip Kulaksızoğlu ve Zeki Rıza Sporel'dir. Fenerbahçe tarihinde kaptan denince Zeki Rıza bilinir. Bu iki isim mutlaka yeni nesillere anlatılmalıdır.
Naci Erdem ve Cem Atabeyoğlu ziyaretleri geniş olarak yakında burada olacak.
Sırada başka büyüklerimiz var. Hepsini tamamlayıp bloga koyacağız.

Resmi site bizi şok etti!

Bu şoku daha önce hiç bu boyutta yaşamamıştık. Voleybol maçında kırılan 3-5 koltuk için kulübümüze gelen 1625 TL ceza sonrası "taraftarımız kulübümüze zarar veriyor, maçları seyircisiz oynasak daha iyi" şeklinde bir açıklama yapan resmi site (benzer açıklamaları taraftara uyarı olarak defalarca yapmıştı) bu sabah yaptığı açıklama ile resmen dumura uğrattı bizi. Tekrar tekrar okuduk, gözlerimize inanamadık... "Vay canına, demek bunları görüp okuyacağımız günler olacakmış" dedik.
Yeter artık Aziz Yıldırım!

"Yumurta kapıya dayandıkça yaptığınız istifa manevraları, iki gün bitmeden istifadan vazgeçme açıklamaları camiamızın sabrını taşırmıştır. 2009 yılı içerisinde gereksiz ve gündem değiştirmeye yönelik fevri çıkışlarınız ile kulübümüze 20000 TL para cezası verilmesine sebebiyet verdiniz. Dediklerinizin arkasında dursanız gam yemeyeceğiz. Ancak hem esip gürleyip milleti kandırıyorsunuz, hem de para cezası alıyoruz. Walla yeter. Siz olmasanız daha iyi olur denecek duruma getirdiniz. Lütfen bundan sonra dikkat edin. İstifa edince kaybolun, geri dönmeyin. Dönecekseniz kulübü alet etmeyin, ceza aldırmayın"...

Hadi bu şoku tam atlatıyoruz derken "anaaa o ne ikinci şok dalgası"...


Barca ve Asvel rezaletlerinin hesabı soruldu!

"Basketbol şubemizi maymuna çeviren, basketbolcularımızın sporcu kimliklerini yerle bir eden, tarihin en eski taktikleri ile takımımızı içeride dışarıda hezimete uğratan Tanjeviç ile yollarımızı ayırdık. Bundan sonra o varsa biz yokuz. Tazminatı çok, Turgay'a söz verdik bu yüzden kovamıyoruz. Biz de onla aynı çatı altında olmayız dedik ve basketbol şubesi olarak istifa ettik. Ne halt ederse etsin bundan sonra bizi ırgalamaz. Fenerbahçe taraftarı düşünsün. Biz cezayı kestik. Bastık istifayı...

Hemen resmi siteye girin ve bu ölümsüz anın tadını çıkarın. Kendi kendini yalanlayan "tek resmi site" bu iki haberi yalanlamadan acele ediniz.

10 Aralık 2009 Perşembe

Naci Erdem


11 yıl Fenerbahçe forması giyen. Yıllarca kaptanlık görevini başarı ile yapan, hatta bir dönem Lefter'in kaptanı diye anılan unutulmaz futbolcumuz Naci Erdem ile beraberdik dün akşam. Defalarca gözlerimizin dolduğu, ağlamamak için kendimizi zor tuttuğumuz unutulmaz anlar sonrasında Naci kaptan ile bir başka akşam için sözleştik. Fenerbahçeli olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Kaptanın ağzından şu sözleri de duyduk "Fenerbahçe aşkı tarif edilmez" ve "Futbol özü itibari ile endüstriyelleşmeyi red eder! Futbol halkındır!".