Football is for you & me, not for fucking industry

27 Ekim 2009 Salı

Atatürk Büstü Nerede?

Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri'nin büstünün Fenerbahçe Stadı'nda açılışının üstünden 75 yıl 5 ay geçti. Bu son derece anlamlı ve bir o kadar değerli büst ne yazık ki 1970 lerden bu yana yok!


Kulübümüzün bu konuyu araştırmasını ve Gazi heykelini bularak stadımızın girişine, ait olduğu yere, geri getirmesini bekliyoruz.



1 Haziran 1934 günü unutulmaz kaptanımız, Fenerbahçemizin ve Milli Takımımızın efsane futbolcusu Zeki Rıza SPOREL'in jübilesini yaptığı gündür. O gün stadımızda efsane kaptanımızı futbol sahalarından uğurlamanın hüznü ve Gazi Hazretleri'nin büstünün açılışının onuru aynı anda yaşanmaktadır.



Fenerbahçe Spor Kulübü ne yazık ki o günü sadece tarihte kalmış bir gurur abidesi olarak yaşamaktan öteye gidememektedir. Ulusal önderimiz, baş kumandanımız Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretlerinin büstü kayıptır. Ve bu güne kadar efsane kaptanımız, büyük golcümüz, başkanımız Zeki Rıza Sporel'in ismi kulübümüze ait hiç bir tesise verilmemiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü bu iki üzüntüyü bir an önce sonlandırmalıdır.

Not: O dönemin basın organlarında ve halk arasında ulu önder Atatürk'ten (benim çok sevdiğim bir şekilde) "Gazi Hazretleri" şeklinde bahsedilmektedir.