Football is for you & me, not for fucking industry

18 Mart 2010 Perşembe

Bugün sadece 18 Mart, Brezilya'nın kurtuluş günü değil tabi. Bu resmi site girişi normaldir.

Teşekkürler dini imanı para olan Fenerbahçe yönetimi. İşte Atatürk'ün Fenerbahçesinin resmi site giriş sayfası. Brezilyalıların bayramı olsa kapak yapardınız ama. İç sayfada "çelenk resmi" koyup bakın katıldık anmalara reklamı yaparsınız ancak. İyi o çelenkin parasını bu hafta oynanacak maçta toplayacağız yazmadınız. Buna da şükür.
http://www.fenerbahce.org/



İşte Çanakkalede 25 öğrencisini ve sporcusunu şehit vermiş Galatasaray'ın resmi site girişi. Tabi devletten beleş kazandığın arazi ve beleş stad ile loca geliri varken kimin umrunda tarih.
http://www.galatasaray.org/


Genel olarak 80% uyduruk bir tarihe sahip olan, ancak her şeye rağmen bu ülkenin milli değerlerine saygı göstermeyi becerebilen Beşiktaş'ın resmi giriş sayfası.
http://www.bjk.com.tr/


Ve bırakın 1915'i 1950 de bile olmayan Trabzonspor'un resmi giriş sayfası...
http://www.trabzonspor.org/











Not: Bu yazımızdan 3 saat sonra www.fenerbahce.org a Çanakkale ile ilgili 3 haber girmişler.

Çanakkale Geçilmez


Dünya tarihinin kuşkusuz en büyük, en destansı, en kutsal direnişidir Çanakkale 1915.

Emperyalizme, işgale, sömürüye karşı direnen anadolu insanının destanıdır Çanakkale.

Yokluk, açlık, sefalet, hastalık içinde ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diyen atalarımızın,
Türk-Laz-Çerkes-Gürcü-Kürt her milliyetten ve her inançtan,
her mezhepten insanlarımızın direnişi ve zaferidir.

Çanakkalede ve ülkemizin bağımsızlığı, özgürlüğü için her cephede can vermiş, kan akıtmış onurlu geçmişimizin destanıdır bu.

Tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı haykırıyoruz:

Ç A N A K K A L E
G E Ç İ L M E Z !

17 Mart 2010 Çarşamba

Futbolumuz kirlenmiştir


Süper Lig 2009-2010 sezonu mevcut haliyle kesinlikle tescil edilmemelidir !

Daha ilk devresi dolmadan bir takımı küme düşürülen bir lig var. Düşürülme gerekçesine bakarsanız aslında Ankaraspor ligden düşürülmemiş ihraç edilmiştir.

Bitimine 10 hafta kala siyasetin tamamen spora bulaştığı bir lig var. Diyarbakırspor’un lige getirilmesi için yıllarca naklen yayınlardan ve tv kameralarından kaçırılarak döndürülen onlarca şerefsizlik bir kez bile sorgulanmamışken şimdi düşürülmemesi için benzeri senaryolar devreye sokuluyor. Hem de yine siyaset ve siyasi partiler öncülüğünde. Siyaset dünyası, Diyarbakır için bu kadar organize ve aleni olarak futbola karışabildiğine göre farklı durumlarda başkaları için bugüne kadar karışmamış ve neticeyi etkilememiş olması mümkün müdür?
Eğer bu TFF nin birazcık onuru ve cesareti kalmış ise Diyarbakırspor bu cuma günü ligden düşürülecektir. Ve Süper Lig 16 takımla devam edecektir. Kalan 16 takımdan sadece biri (1) sezon sonunda ligden düşecektir. Yani kalan 10 haftada düşme tehlikesini yaşamayacak bir çok takım vardır. Yani onların artık lige asılmasına gerek yoktur. Zaten tehlike kendilerinden oldukça uzaklaşmıştır. Son 10 haftada 3 takımın ligden düşeceği bir lig mi çekişmelidir? Son 10 haftada sadece 1 takımın ligden düşeceği bir lig mi?

Mevcut TFF futbol tarihimizin en basirestsiz federasyonlarından birisidir. Onlarca yanlış karara imza atmışlardır. En basiti ise Diyarbakır halkına, seyircisine yönelik ayrımcı yaklaşımları zamanında cezalandıramamışlar ve bugün yaşananların asıl sorumlusu olmuşlardır. Siyaset kirlidir, spor kirlidir. Bu lig kirlenmiştir. Kurallara uygun hareket edip Diyarbakır'ı ligden düşürürlerse 16 takımı kalacak bu ligin oynanacak kalan haftaları şaibe altındadır. Yeni puan durumu herşeyi mahveder. Siyasete uygun hareket edilip 1-0 tescil kararı verilirse önceki sezonlar verilen ters kararlar yüzünden geçmiş büyük şaibe altındadır ve bu lig tescil edilemez. Bu ülkede bağımsız yargı ve demokrasi olmadığı gibi, özgürce rekabet ortamı ve temiz bir lig olmadığı da çok açıktır. Sistem çökmüştür. Vahşi kapitalist ülkenin canavar gibi büyüyen endüstriyel futbol anlayışı her tarafı ile çökmüştür. Futbol kirletilmiştir. Siyaset futbolu çok rahatlıkla siyasi çıkarlar için kullanabilmektedir. 2009-2010 sezonu Süper Lig mahkemelerde aklanmadıkça tescil edilemez.

Bu ligi yargılayacak bağımsız yargıda ne yazık ki ülkemizde yoktur. Futbolumuz tepeden tırnağa şaibelidir.
Unutulmasın ki mahkemelerin verdiği ve kesinleşen kararlar sonraki benzer davalar için kararı değiştiren bir etken ise TFF nin verdiği ve kesinleşmiş kararlarda aynıdır. Fenerbahçe-Everton, Beşiktaş-Rize, Trabzonspor-Sivasspor kararları gündemimizi yakından ilgilendiren kararlardır. Bu kararları yok sayamazsınız ve Galatasaray-Ankaragücü, İst.B.Belediye-Diyarbakır maçlarında daha önce verilmiş kararlardan bağımsız kararlar alamazsınız. Ama biliyoruz ki TFF siyasetin oyuncağıdır ve siyasetin istediği olacaktır.