Football is for you & me, not for fucking industry

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Ondan sonrası tufan mı?

Paul Henze, 12 Eylül darbesi yapıldığı gün, dönemin ABD Başkanı Jimy Carter’a giderek “our boys did it” yani ‘bizim çocuklar başardı’ demişti.

Galatasaray yönetim kurulu üyeleri ise iki kez kulüp başkanlarına "Aziz bey başardı" dedi. 2006 da ve 2010 da. 2006 da batmakta olan Galatasaray'ı şampiyon yaptı. 2010 da ise çok başarısız bir sezon geçiren, maddi olarak batma noktasını aşan Beşiktaş ve Galatasaray'ı yönetim krizlerinden, muhalafet saldırılarından, medya lincinden kurtardı. Düşünüyorum da 11 yılda bize mi onlara mı daha çok yararı dokundu? Fenerbahçe'nin haklarını savunabildi mi Yıldırım Demirören'i savunabildiği kadar?

Yönetim kuruluna aldığı ve servetlerini ona, yüze katlattığı, hapise girmekten kurtardığı yönetici arkadaşları haricinde Fenerbahçelilere ne faydası oldu?

Neden bir türlü bırakıp gidemiyor? Hesaplarla ilgili, kulübün alacak verecekleriyle ilgili ortaya çıkmasından korktuğu ne gibi sorunlar var? TV-Dergi-Kart-Fenerium a doldurduğu Gsli, Bjkli elemanlarını korumak için mi gitmiyor?

Aslında büyük ve zengin bir ailenin sporu ve siyaseti yönetme planının bir parçası olan Aziz Yıldırım bırakıp giderse ardından gelen birileri "ohaaa ulan" diyerek karşılaştıkları gerçekleri açıklar diye mi korkuyor? O yüzden kendisi bıraksa bile yönetimde on yılı beraber geçirdiği bazı isimlerin yer alacağı yeni bir yönetim oluşturabilme çabası mı onu istifa açıklamaktan geri bırakan? Bu yüzden mi topluca istifa edemiyorlar?

Aziz Yıldırım sonrası hakikaten tufan mı olacak?



Ne olacaksa olsun. Aziz Yıldırım ve onun yönetimlerinde bugüne kadar görev almış tüm isimlerin dışarıda kalacağı yeni bir liste oluşturulmalı. Aziz Yıldırım dönemi ile mutalaka hesaplaşılmalı.

Aziz Yıldırım ve yönetimi derhal istifa etmelidir. Ve Fenerbahçe yönetimi kesinlikle ibra edilmemelidir. Bağımsız denetim kurullarınca denetlenebilmelidir.

Teşekkür edilecek ve hesap sorulacak her şey tek tek ortaya çıkarılmalı. Tufana karşı durmaya çalışmaktansa rüzgarı tekrar arkamıza almanın tek yolu budur.

7 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

kulüp Galatasaray'lı profesyonellerin çiftliğine dönmüş, aynı yemek ısıtıla ısıtıla önümüze konuyor, Fenerbahçe'nin büyüklüğü stad büyüklüğü, fenerium rakamları gibi bişr spor kulübüyle pek alakasız verilere bakılarak açıklanıyor artık, taraftar paralı ve parasız olanlar olarak ikiye bölünmüş durumda.
Ve hala Aziz başkan çok yaşacılar var piyasada.

The Last dedi ki...

Aziz Yıldırım kurtlar vadisindeki gladio gibi. Kime çalıştığı, neye hizmet ettiği belli değil. Hani Polat'ın adamı sanırsın ama gladiocu çıkar ya öyle. Fenerbahçe tarihi bir dönemeçte. Bu yönetim ve tüm yan unsurları hemen gitmeli ve geçmişe yönelik gerçek bir denetim sağlanarak yeni yönetim kurulmalı. 2006 başta olmak üzere AY dönemi tamamen gün ışığına çıkarılmalı.

huek1907 dedi ki...

Gitsin, gitmezse öyle bir gönderilsin ki hayatımızdan çaldığı her şey ondan çıksın. Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihi üzerinde kara bir lekedir. Aziz Yıldırım dönemide karanlık bir dönemdir. Fenerbahçe son yıllarıyla hesaplaşmak zorundadır.

Mitya dedi ki...

Aziz Yıldırım'ın gitmemesi gerektiğini savunmak saksakcılık oluyormus, bunu da ogrendik. Evet, su yazdıklarınıza, etrafta fenerbahce forumlarında yazılanlara bakılırsa Aziz Yıldırım'in gitmesi halinde tufan olacak, zira şimdiden başladı rüzgarı. Ne istendiğini anlamakta zorluk çekiyorum. İstediğin spor dalına - futbol da dahil olmak üzere - bakın, son 12-13 yıllık performansı öncekilerle kıyaslayın, ondan sonra bu yönetime sayıp sövün.

Bu işler bizim kulüpte maalesef böyle oluyor. Aziz Yıldırım'ın karşısına coğumuzun güvendiği bir aday çıkar, projelerini tutarlı bir şekilde anlatır, Fenerbahce'yi nasıl daha da ileri götüreceğini somut olarak gösterir, o zaman Aziz Yıldırım gitsin diyebiliriz, belki Aziz Yıldırım'dan hiç haz etmeyen ben en önlerde yer alırım. Ama sürekli muğlak bir geleceğe referansla Aziz Yıldırım'ın mutlaka gitmesi gerektiğini savunmak yapıldığı iddia edilen saksakcılık kadar irrasyoneldir. Bu takım, kulüp için emek sarfeden herkese de ayıptır. Hesap böyle sorulmaz, ancak ve ancak kendinizi tatmin ederseniz o gitsin, bu gelsin diyerek.

Adsız dedi ki...

Aziz'i savunmak şakşakcılık değil sadece bence Fenerbahçe düşmanlığıdır. Çünkü Aziz bitmek tükenmek bilmeyen pis gururu, kirli kibiri yüzünden Fenerbahçeyi mahvetmiştir. Defolsun gitsin. Bu camia 100 yıl sahipsiz kalmadı şimdi hiç kalmaz. Ancak Azize bundan sonra sahip çıkmaya devam etmek ihanettir. Fenerbahçe düşmanlığıdır.

ka' dedi ki...

basın toplantısının daha önceden duyurulan çarşamba gününde yapılacak olduğu açıklanıyor. istifa gelecek olsaydı, refleksif olarak derhal gelirdi gibi geliyor. çok yanar döner bir sürece giriliyor gibi. gitmeyecek gibi. sabır çok gerek şimdi.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Padişahım çok yaşa zihniyeti Fenerbahçeyi buraya getirdi işte,herşeyin para olduğunu zanneden zihniyet buraya getirdi.her sene vaadlere inanan zihniyet buraya getirdi birşeyleri. Sırf makamdan dolayı aziz yıldırım'a saygı duydum başka birşey değil. Bundan sonra başkanım değildir,söz veripte tutamayan benim başkanım değildir...