Football is for you & me, not for fucking industry

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Fakir Fenerbahçeli İstemiyoruz !

Ne dünyadaki büyük kulüplerin kombine kart fiyatları, ne ekonomik kriz, ne vatandaşın maddi durumu, ne Denizli'de 100 TL olan deplasman seyircisi bilet fiyatı ne de Fenerbahçe-Sivas maçı için belirlenen en düşük 55 TL en yüksek 265 Tl olan bilet fiyatları... Ne FBTV nin süper lüks giyim mağazalarında, sosyete kuaförlerinde ve lüks restaurant masalarında sunulan programları ne de Bağdat Caddesi sınırlı vatandaş portresine hitap eden programları... Endüstriyel futbolun kalesi Fenerbahçe. Onun milyar dolarlık yöneticileri ve sadece milyar-milyon dolara sahip insanlarla oluşturmaya çalıştıkları bir yapı. Seveni zengin olsun, parası öylesine bol olsun ki önüne ne konursa konsun itiraz etmeden saysın parayı. Parası olan sevsin, giyinsin, üye olsun. Parası az olan ara sıra gelsin ama mümkünse uzak dursun. Parası olmayan sadece sevsin ama uzaktan. Yaz tatili. Emekli maaşını çeken dede ilkokul öğrencisi torununu alıp maça götüremesin. Evinin kirasını zor ödeyen memur baba evladını maça götüremesin. Anadoludaki ailesinden uzakta İstanbul'da okumaya ve giderlerini karşılamak için part time çalışarak para kazanmaya uğraşan genç stada gelemesin. Zaten FBtv diyor ki bu mağazadan alışveriş yapabilecek, bu restauranta gidip yemek yiyecek, bu arabaya binecek, bu tatil yörelerinde gezip tozacak, bu gece kulübünden ve bu kuaförden çıkmayacak insanlar izlesin. Maddi kapasiten yok ise "bu stada sakın gelme"... Tv den izle. Hatta izleyeme. LigTv yetmiyordu D-Smart a da para bayıl. Ya da git cafeye-bara onların kirasına ortak ol Fenerbahçeni izlemek için. Onlar 52000 para babası ile dünya kulubü olacaklar, senin neyine Fenerbahçe.
Fenerbahçe neden halkın takımıdır bilmeyenler, bilemeyenler, öğrenmekten korkanlar, paralarının hesabını bilmeyenler, Fenerbahçe sayesinde eskiden aldıklarından 10 kat fazla ihaleler alıp servetlerine kat be kat servet katanlar size diyor ki "Gelmeyin, fakirliğinizle sizin ne haddinize Fenerbahçeyi stadyumda izlemek!"...

5 yorum:

ardiles dedi ki...

55 az 100 olsun. aragones, josico, maldonado, mehmet topuz a ödenecek paralar için lazım. yakındır stadı sadece yoldan gecerken goruruz. tabi stada baktık diye Aziz baskan para istemezse.

yellow canary dedi ki...

boyle bir yonetim olamaz. uzayda mı yaşıyorlar? neyin peşindeler? almasaydınız topuzu, baroniyi, josicoyu, emreyi.

yazık ya ulkemize yazık. halkın takımına yazık. halk düşmanı Fenerbahçe.

ardiles dedi ki...

Bizim olan her şeyin, tarihimizin, abidelerimizin, geleneklerimizin, değerlerimizin hepsinin içine sırayla ettiler. Yakındır taraftar olarak toplanıp amatör kümede Fenerbahçe kurmamız. Zira Aziz Bey ve tam bağımlılıkla hizmet ettiği endüstriyel futbol tüm değerlerimizi tarihe gömdü.

iris dedi ki...

40 çok dedik 55 yaptı. İtiraz ediyoruz ya derby maçlar 80 olur. Bu durumda deplasman maçlarında 100 e laf etmek ineklik olur. Demez mi adam "ulan kendi başkanın her hafta biniyor sırtınıza, biz 1 hafta binmişiz cok mu?"
az birader az, biz eşşek oldukça binenimiz çok olur.

eloi1899 dedi ki...

aynen oyle eşşeklik bizde başkan ne yapsın. bulmuş bu kadar eşşeği bir arada paso biniyor. ama bülo'nun banker oldugu gunlerde gelecek, o zaman görecez padişah aziz efendiyi