Football is for you & me, not for fucking industry

15 Kasım 2009 Pazar

Var mı Fenerbahçe'ye yan bakan?



Fenerbahçe halkın takımıdır. Fenerbahçe halk demektir. Gazeteler, sokak, yeşilçam, tiyatro, edebiyat hep Fenerbahçe ile doludur. Çünkü halkın gerçeği Fenerbahçedir. Cilalı İbo karakteriyle hafızalarımızda yer bulan büyük sanatçı, rahmetli Feridun Karakaya'yı bu vesile ile bir kez daha saygıyla anıyoruz. Mekan-ı cennet olsun.

2 yorum:

solo dedi ki...

allah rahmet etsin, küçükken izlerdim filmlerini, "yürüyün lan sinekoğlu sinkeler" meşhur repliğiydi.

05:45'de basri dirimlili, lefter geliyor (aslan leftey bi çalım bi gol allah rızası için),şeref has geliyor(şeref bi gol isteyim) can bartu (can heyecanlanma heyecanlanma). bi ara nedim diyor ama nedim doğan yok o kadroda, ben araştırmalarımda bulamadım ,maç 1959'da oynanmış nedim doğan 1961'de fenerbahçe'ye gelmiş, o tarihlere rastgelen defans nedim günar var o olabilir, yedek olabilir asıl kadroda değil bulamadım.

maç kadrosu; özcan arkoç - seracettin kırklar, basri dirimlili - naci erdem(k), osman göktan, avni kalkavan - şeref has, lefter küçükandonyadis, can bartu, yüksel gündüz, niyazi tamakan.

o yılların modası 2-3-5, kadro muazzam; mehmetçik basri, şeref has, naci erdem gibi efsane isimler ve daha da ötesi lefter ve can bartu gibi ismi tarihimize kazınmış, marşımıza yazılmış isimler, çoğu futbolcu yıllarca oynadı fenerbahçe için, kadronun çoğu 200 maçın üzerine çıktı fenerbahçe forması altında.

1959 kadrosu
Özcan Arkoç, Şükrü Ersoy, Basri Dirimlili, Nedim Günar, Seracettin Kırklar, Osman Göktan, Avni Kalkavan, Naci Erdem, Akgün Kaçmaz, (mikro) Mustafa Güven, Ergun Öztuna, Şeref Has, Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Yüksel Gündüz, Niyazi Tamakan, Hüseyin Yazıcı, Ignace Molnar

Adsız dedi ki...

muhteşem bi video abi..."Fenerbahçe halktır." ın göstergeleri... eline sağlık...