Football is for you & me, not for fucking industry

11 Aralık 2009 Cuma

Cem Atabeyoğlu

Cem Atabeyoğlu'nu evinde ziyaret ettik bu akşam. Çok uzun ve çok güzel bir sohbet yaşandı. Allah uzun ömür versin isim isim, gün gün her konuyu ve içeriğini hatırlıyor ve anlatıyor Cem baba. Bizim için çok önemli bir isim. Sadece bizim için değil Türk spor tarihçiliği için en önemli isimlerden birisi. Bu sohbetin içinden kısa bir aktarım size:
-Fenerbahçe 100 yılı aşmış bir tarihe sahiptir. 10 yıl sanan idareciler ve yeni seyirci profili, popüler kültür Fenerbahçesi ile meşguller. Onlardan en az 90 yıl fazlamız var. Sevinilecek bir durum!
- Fenerbahçe'nin en büyük iki efsanesi Galip Kulaksızoğlu ve Zeki Rıza Sporel'dir. Fenerbahçe tarihinde kaptan denince Zeki Rıza bilinir. Bu iki isim mutlaka yeni nesillere anlatılmalıdır.
Naci Erdem ve Cem Atabeyoğlu ziyaretleri geniş olarak yakında burada olacak.
Sırada başka büyüklerimiz var. Hepsini tamamlayıp bloga koyacağız.

3 yorum:

mcD dedi ki...

çok sanşlısın abi, imrenerek izliyorum blogu

oBüS dedi ki...

Tarihimiz yavaş yavaş yok oluyor. Son kaleler ile yaptığınız görüşmeleri kıskanmamak elde değil. En kısa zamanda onlarla yaptığınız sohbetleri okumayı istiyoruz. Zeki Rıza Sporel isminin sadece bizlerin kalbinde yer etmesi yetmez. Mutlaka ölümsüzleştirilmelidir. Ancak mevcut yönetim ve camia bu kulübü Aziz Yıldırım ile doğdu sanıyor :(

onore dedi ki...

Bu tip ziyaretlerde bulunmak, mümkünse katkı yapmak isterim. onore@hayatimfenerbahce.com