Football is for you & me, not for fucking industry

11 Eylül 2010 Cumartesi

Yarın 12 Eylül


30 Yıl geçti. Amerikan uşağı faşist darbenin üzerinden tam 30 yıl geçti. Ne halk oylamaları ne de geçici düzenlemeler 12 Eylül 1980 i hayatımızdan çıkaramaz. Korkutulmuş, sindirilmiş, tarikatların, şeyhlerin sürüsüne koyun olarak verilmiş yeni bir nesil yaratıldı. İşte o nesil en büyük zaferini kazanmak için yarın faşist darbenin yıldönümünde sandıkta olacak. 12 Eylül 1980 faşist darbesini ve darbe emrini verenleri mevcut yasalar yargılayamaz. Zaten darbeciler halkın vicdanında yargılanmış ve cezalarını almışlardır. İşkencelerden geçirilen, darağaçlarında katledilen, gözaltında kaybedilen, cezaevlerinde insanlık dışı davranışlarla tutsak edilen 12 Eylül'ün gerçek mağdurlarına, devrimcilere selam olsun. 30 yıl önce askeri darbeyi yaşayan ülkemiz yarın ise bir sivil darbe ile tanışacak belkide... 12 Eylül 1980 e ve 12 Eylül 2010 a HAYIR.

4 yorum:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Sonuna kadar HAYIR!!
Benim içimde şöyle birşey var ne kadar Hayır desekte evet kazanacak.
Halkı kandırmış bu şeref yoksunu insanlar.
Kabe'de bile reklam yapan zihniyetten bahsediyoruz.

Sekhranikos dedi ki...

Baştan söyleyeyim ki önyargılara kurban gitmeyeyim, oylamalara dahil bu referandum dahil oy veren bir adam değilim ve üstelik demokrasi yanlısı hiç değilim.

Sadece merakıma mucib oldu soruyorum, sivil darbe derken kasıt nedir. Seçim sistemi ortadan mı kalkıyor. Velevki AQP -böyle yazması daha güzel:)- evet le anayasayı değiştirdi. Ne zararı var? Bu anayasa iktidarı güçlendiriyorsa eğer esas korku AQP nin her seçimi kazanacağı korkusu mu? Halk tutar başkasını seçer? Sıkıntı nedir? Yok diyorsanız ki bu halk hep AQP yi seçer o zaman zaten demokrasi bu değil midir? Hepsinden geçtim halkın %60 ı -çoğul demokrası malum- dikta istese veya komunizm veya din şeriatı istese değişmesi demokrasi gereği değilmidir?

Saçmalık! hem bu oylama, hem tüm tabanı ile demokrasi! Saçmalığın alası. Yıllar geçtikçe insanlar bunuda görecekler. Romadan kalma şahane bir miras. İşine gelmeyince insanların nedense demokrasi yanlılığı yok oluyor.

Kahrolsun AQP oluveriyor oysa %47 oy aldı bu parti. her iki insandan biri yaklaşık. Kalan %53 ise bir görüşte değil, bir kısmı nasyonalist, bir kısmı sosyalist ve pek çok diğer görüş!

Eleştirirken dahi adil olmalı. Şirazeden çıkmamalı.

Oylama sonucu büyük ihtimal evet çıkacak lakin hayır çıkması ile evet arasında hiç fark olmayacak. Devlet kanadı güçlü bir demokrasiden, hükümet kanadı bir demokrasiye geçilecek. Geri kalmışlık, zihniyet arazları devam edecek.

Veya yazında bahsettiğin gibi şeyhlere sürüsüne koyun olarak verilmiş nesiller değişmeyecek! Sırf fikrini beğenmediğin adamları sadece başkasına saygı duyuyor diye koyun olarak nitelendirebileceksin. Yani demokrasi bizde hiç olmayacak.

Sevmediğim herkesin AQP:) modu devam edicek.

Blog yazan kardeşlerden daha özgür ve serbest düşünmelerini bekliyorum lakin kardeşlerin çoğu musolliniye rahmet okudur düzeyde faşitliğe sahip.

Hayırlı oylamalar:)

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Demokrasi aptallar rejimidir ve ben demokrat değilim :)Benim uğrunda canımı verdiğim düşüncem iktidar olsun diye canımı dişime takıcam ve sonra karşıt görüşe yaşama hakkı vericem öyle mi? :) Ben vermem. Demokrat değilim, demokrasiye inanmam. Ama mevcut şartlarda boykot tavrım olsa bile sandığa gidip demokrasinin nimetlerinden faydalınırım. HAYIR atarım çünkü kazanması çok daha tehlikeli olan bir anlayışa karşı kazanaması ihtimali az olan kazansa bile tehlikesi bertaraf edilebilmesi kolay olanı seçerim. Vermesinler kardeşim oy atma hakkı bize. Oyun onların kurallarıyla işlerken fırsatçılık fena bir şey olmasa gerek :)

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Bir de Akp yi "milli demokratik devrimin" yolunu açan "muhafazakar demokratik devrim" sahibi bir anlayış sanan bir dolu sol(!) görüşlü salak varken (bknz: Ömer Laçiner ve Saruhan Oluç tayfaları)benim demokrasi üzerinden akp düşmanlığı ve sivil askeri dikta tanımlamaları yapmam çok normal olmalıdır. Burjuvaizinin devlet ile süren asırlık mücadelesinde İslam faşizmini dahil olduğu demokratik seçim oyunu içinde hırpalamak fena değildir. :)