Football is for you & me, not for fucking industry

20 Haziran 2009 Cumartesi

Yıllar Geçse Bile Bazı Şeyler Hiç Değişmiyor

4 Ocak 1978 Cumhuriyet Gazetesi Spor Sayfası...
Galatasaray takımı Hatuniç isimli futbolcuyu transfer eder. Ve bu transfer için 500.000 Lira verdiğini resmi makamlara beyan eder. Ancak ortalıkta bu transferin 5.000.000 Liraya yapıldığı söylentileri dolaşır. O zaman Türk Parası koruma kanunu ve dövizle ilgili yasal engeller var. Yani Galatasaray açıktan para öder ve vergi kaçırır, kanunu çiğner. Savcılık olaya el koyar. İstanbul Savcılığı Kaçakçılık Bürosu yabancı bir bankaya beyan edilenden fazla miktarda döviz yatırıldığını tespit eder. Ve bu miktara ilişkin maliye bakanlığı izninin olup olmadığı araştırılır.
Oysa durum daha ilginçtir. Hatuniç arkadaş sohbetinde İvançeviç'e "Ya bu Galatasaray bana 7,250,000 Lira verdi neden 5.000.000 Lira diye söyleniyor?!?!" der.

Ve Cumhuriyet spor yazarı Hıncal Uluç'un konuyla ilgili yazısından alıntı : "Hatuniç'e kaç milyonun nasıl verildiğini İstanbul savcılığı ve Mali Polis araştırıyor. Biz de bu para dışında ayda 90 Bin liranın maaş olarak verildiğini biliyoruz"...

Yıl 1978 ortalık karışık. Spor dünyası karışık. Vergi ve döviz kaçağı konusunda yıllardır değişmeyen bir gelenek o günlerde Hatuniç transferiyle gündemde.

4 yorum:

yellow canary dedi ki...

Yine sahtekarmış Galatasaray, hep sahtekarmış Galatasaray

yellow canary

oBüS dedi ki...

hahah isme bak Hatun. Tüm garip işler bu 6alatasaray'dan çıkıyor. Memleket döviz için kıvranırken hainlerin yaptıklarına bak döviz kaçırmışlar. Biz ülke kurtuluşu için Anadoluya silah kaçıralım, bunlar ülkeyi batırmak için döviz kaçırsınlar.

oBüS

iris dedi ki...

Ya bunların tarihinde hiç beyaz sayfa yok mu. Hem Hatun ticareti yap hem her iş alavere dalavere olsun.

maraton-gfb dedi ki...

Her şey değişir, herkes değişir, Galatasaray değişmez. Hayatları devlet kasasına zarar vermekle geçti geçiyor.

maraton