Football is for you & me, not for fucking industry

24 Ekim 2010 Pazar

Endüstriyel Futbol Kazandı

Endüstriyel futbol ilk olarak ve en hızlı şekilde Fenerbahçeyi yok etmiştir. Tribünleri bitmiş, can damarı kesilmiş, yönetimi tarihine ve güne ihanet etmiş bu camia bir atom bombası ile kendine gelir belki. Keşke ilk stadı biz yapmasaydık. En azından bir 6-7 sene daha direnir dururduk. Çekirdek kazandı, müşteri kazandı, Aziz Yıldırım kazandı, taraftar kaybetti ve en önemlisi bizim Fenerbahçemiz kaybetti. Azizbahçe bir süre daha devam eder. En azından şimdilik devam eder.

Maç sonucu umrumda değil. Denizli'de kaybettiğimiz şampiyonluğu kısa sürede unutup, Trabzon beraberliği ile kaybettiğimiz şampiyonluktan önce burnu kalkmış hatta götü kalkmış çoğunluğun durumundan rahatsız azınlıktaki bizler, zaten bu akşam olabilecekleri az çok tahmin edebiliyorduk. Bu kadar havaya uçmuşluğun bedelini biliyorduk. Yenilebilirdik. Berabere kaldık. Önemi yok. Bu akşam için önemi olan tek şey elimizde kaldığını sandığımız son kaledir; yani tribünümüzdür...

Evet Aziz padişahımız, kaldık baş başa. Tribünleri bitirdin. Zaten onlarda sen bitir diye ellerinden geleni ardına koymadılar, ekmeğine sürekli yağ sürdüler. Takımı bitirdin, seneler oldu. Elinde sadece 10 yıl ard arda kalmıştı. O da bu akşam bitti. Şimdi bir sen birde az sayıda biz varız. Ve bizim için halâ aziz olan sadece Fenerbahçe.

Not: Tribüncüler sonuca değil tribünlere üzülsünler. Önce İpekçi sonra Kadıköy. Game Over.

6 yorum:

Yedinci Samuray dedi ki...

Statta maç izleme şansım hiç olmadı. Ama yıllardır Güneydoğu'daki kahvelerden Fener maçlarını takip ediyorum şu son bir kaç yıldır tribünlerdeki kan kaybının hiçbir zaman telafisi olamaz !
Bunu tv'den bile anlayabilir herhangi bir Fenerbahçeli...


2600 GS taraftarı 50 bin Fenerbahçeli'nin sesini bastırdı.
Haa onlar da yeni stada ve tribünlerine geçtiklerinde bizim düştüğümüz duruma düşecekler ama en azından bu gece sahada berabere ; tribünde ise galip olarak ayrılıyorlar.

Ali Rıza dedi ki...

"elimizde sadece 10 yıl ard arda kalmıştı. o da bu akşam bitti." kısmını metnin genel düşüncesiyle bağdaştıramadım. fenerbahçe sevgisini ayakta tutan şeyler değildir bu rakamsal veriler. yalnızca süstür. güzelleştirir sevgimizi.


alandaraltma.blogspot.com

rain83 dedi ki...

Endüstriyel futbola karşı inadına CURVA.Yeter artık tarikatçı,menfaatçi GFB ve peşine takılmış hıyarlar gitsin. Kale arkası alt kat tek grup

Gürkut Gürsoy dedi ki...

@Ali Rıza

yanlış okumuşsun ""elimizde sadece 10 yıl ard arda kalmıştı. o da bu akşam bitti."" elimizde değil, elinde yazıyor orada. bu Aziz'in elinde kalan bir kozdur. Bizim değil. elinde/elimizde farkı büyüktür !

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

rantçılar , üstüne Fenerbahçe formasını giymeyenler defolsun bu tribünden. reis ne ya,tek reis varsa fenerbahçedir.tribünü öldürdüler,tamam kötüydü,ama daha da kötüye gidiyor. nerde çokluk orda bokluk var. eğer bütün gruplar ve taraftarlar birleşmesse tribün tamamen bitecektir..

selamlar.

solo dedi ki...

elimiz kolumuz bağlı böyle duracak mıyız peki, neden bişeyler yapmıyoruz. endüstriyel futbol kazandı, tribünler bitti deyip yaslanacak mıyız, neden bişeyler yapmıyoruz.