Football is for you & me, not for fucking industry

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Tribün onurundur, onuruna sahip çık!


Tribününe sahip çık.
Tribüncüyüm diyorsan bu dava senin davandır.
Bu tutuklama hepimize karşı yapılmıştır.
Kardeşlerimiz tutuklandı.
Bu olaylarda tribün ve taraftara yönelik suç ve suçlu tartışması yapılamaz.

Kaldı ki tutuklamalar keyfidir.

Tribüncüler tutuklanmıştır.

Tribünün ellerine kelepçe vurulmuş,

tribüncüler demir parmaklıklar ardına gönderilmiştir.


Talebimiz kardeşlerimizin hemen ve koşulsuz ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMASI.
TRİBÜNE ve KARDEŞLERİNE SAHİP ÇIK.
TRİBÜN ve TRİBÜNCÜ ONURUNDUR.
ONURUNA SAHİP ÇIK.
HEMEN ŞİMDİ!
Yazarın notu :

Özellikle forumlarda ve blog yorumlarında hep asıl konu stadı yakmak falan .. yanlış bir yöne gidiyor tepki. Ortada suç ya vardır ya yoktur. Yakmak, kırmak, dökmek, küfretmek, ya da başka türlü fiziki eylemde bulunmak o an oluşan koşullar dahilinde öncelikle soruşturulması ve adli mekanizmayla bir an önce çözümlenmesi gereken bir suç falan değildir. Esas suç, o taraftarın ruh halini tahmin edememek, taraftardan kopuk olmak ve maç sonrasında oluşan tepkilerden kaçmak+hedef saptırmaktır. O taraftarı o hale getiren ortamı kolayca elbirliği ile oluşturmaktır. Taraftarın bu yaptığı esas olarak arka planda kalan yönetim , idare, stad görevlileri ve emniyetin tedbirsizliği yanında
asla birincil derecede kovuşturma gerektiren bir suç falan değildir! Stadın bazı yerleri yansa, koltuklar kırılsa ne olur? Yönetimlerin ve emniyetin işi "maçın kötü sonuçla bitmesi halinide düşünmektir" ... siz hiç bir önlem almayın ( ki bunun stadımızda yelken bezinden çatılar var ama yangın müdahale sitemi yok), maçın sonuna ilişkin hiç birkötü sonucu düşünmeyin. Olayları yönetim ve kulüp çalışanı kişiyi yönlendirenlerin yaptırttığı anons başlatsın. Emniyet izlesin. Sonra insanlar suçlu. Olmaz. Burada amaç olayı küçültüp asıl suçluları ve ihmali bulunanları işin dışında tutmak, taraftarı holigan gösterip 10-15 kişiyle işi kapatmaktır. Yönetim, kulüp, özel güvenlik, basın, yayıncı kuruluş, emniyet hepsi yaşananlarda suçlu ve ihmalkardır. En az suçu olan ise o şartlarda kendini kontrol dışında bulan taraftarlardır.

13 yorum:

PIERREMANU dedi ki...

Suçlar (varsa), suçlandıkları şey, tutuklanma nedenleri nedir?

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

TRİBÜN ,ONURDUR BU ONURA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR.Yarın ki efes maçında buna dair protesto olacaktır inşallah. İlk maçta 10 otobüs dolusu çevik kuvvet gelmişti zaten.

oBüS dedi ki...

Öncesi,sonrası tamamen çözülmedikçe değil insanların tutuklanması, gözetim altına alınmaları bile doğru değildir. Anonsu yapan dışarıda, yaptıran dışarıda ama anons sonrası kısa sürede yaşanan travma neticesinde toplu halde gelişen olaylara dahil olmuş 5000 kişiden 7 si ceza evinde. Öncelikle yönetim, güvenlik güçleri ve stad personeli hesap versinler. TARAFTARA ÖZGÜRLÜK!

ObÜs

The Last dedi ki...

Taraftara ÖZGÜRLÜK!
Hemen şimdi!

Marsilya tribün lideri için Fransa ayaklandı!

Şimdi sıra bizde...

TRİBÜNDEN ELİNİ ÇEK!
ÖNCE SEN HESAP VER AZİZ YILDIRIM!

eloi1899 dedi ki...

Susmak onaylamaktır. Tutuklamalar, gözaltılar kabul edilemez. Yönetim-emniyet işbirliği ile tribün ve tribüncüler hapsediliyor. Tüm tutuklananlar serbest bırakılsın. Gerçek suçlular FBSK yönetimi ve kurumlarıdır. TARAFTARA ÖZGÜRLÜK

fb1907tr1923 dedi ki...

5000 kişinin karıştığı bir olaydan keyfi 7 tutuklama olduğunu sanmıyorum. Birçok yayın organına yansıdığına göre -ki bir tanesi görüntü de yayınladı- polis kamerasından, stad boşaldıktan sonra koltuk kırıp, yakmaya devam eden kişilerin görüntülerine dayanarak tutuklamaların yapıldığı yönünde. Bir travma yaşandığı doğrudur. Ben de staddaydım, ben de yaşadım aynı travmayı. Ancak birilerine hesap sormanın yolu, koltuk kırıp, yakmak olmamalı. Bugün bu travmadan dolayı bunu yapanlar, günü gelir kendi gruplarının çıkarları doğrultusunda da aynı şeyi yapabilir -ki geçmişte sadece Fenerbahçe'de olmamakla birlikte yapılmıştır da-. 7 kişinin görüntülerde de göründüğü üzere yaptıklarından dolayı tutuklanması, tamamen Fenerbahçe taraftarına karşı yapılmış olarak algılanılmamalı.

Gürkut Gürsoy dedi ki...

o stadı yakmak falan .. yanlış bir yöne gidiyor tepki. ortada suç ya vardır ya yoktur. yakmak, kırmak, dökmek, küfretmek, ya da başka türlü fiziki eylemde bulunmak o an oluşan koşullar dahilinde suç falan değildir. suç o taraftarın ruh halini tahmin edememek ve sonrasında olanları sindirememek ve o taraftarı o hale getiren ortamı kolayca oluşturmaktır. taraftarın bu yaptığı esas olarak arka planda kalan yönetim , idare, stad görevlileri ve emniyetin tedbirsizliği yanında
suç falan değildir! stad yansa, koltuklar kırılsa ne olacak, yönetimlerin ve emniyetin işi "maçın kötü sonuçla bitmesi halinide düşünmektir" ... siz hiç bir önlem almayın, hiç kötü sonucu düşünmeyin. olayları yönetim ve kulüp çalışanı kişiyi yönlendirenlerin yaptırttığı anons başlatsın. emniyet izlesin. sonra insanlar suçlu. olmaz. burada amaç olayı küçültüp asıl suçluları ve ihmali bulunanları işin dışında tutmak, taraftarı holigan gösterip 10-15 kişiyle işi kapatmaktır. Yönetim, kulüp, özel güvenlik, basın, yayıncı kuruluş, emniyet hepsi yaşananlarda suçlu ve ihmalkardır. En az suçu olan ise o şartlarda kendini kontrol dışında bulan taraftarlardır.

Dea Demyra dedi ki...

her şey bir yana, tutuklama işleminin hangi koşullarda uygulanabileceği bellidir. kanıtları yoketme ya da kaçma şansı olmayan bir mahkemede, isnat edilen suçlar kesinleşinceye kadar tutuksuz yargılama yapılması anayasal bir haktır.

iris dedi ki...

Bir olay var ortada ve tüm yanlarıyla ele alınmak yerine 10 kişi gözetim altına alınıp adliyeye gönderiliyor. Ve sonuç : 7 tutuklama... Bu ülkede adli makamlar ne yazık ki korkak ve beceriksizler. Olayın ismini bile koyamazlar çünkü karşılarında hükümeti arkasına almış AY yönetimi var. Olan tribün çocuklarına oluyor. Yazık çok yazık. Balık baştan kokar ama kokana değil en son anda üstüne koku sıçrayana kelepçe takılıyor.

bAQi dedi ki...

yuh yani yazıklar olsun. Rüştü, i.melih, ankaragücü amigosu yetmedi tabi 7 kişide tribünden...

Aziz masallara devam ediyor, insanlar özgürlüklerini kaybediyor.

TARAFTARA DOKUNMA!
TRİBÜNE ÖZGÜRLÜK!

bAQi

TribunselSevda dedi ki...

Ortada büyük hatalar var ama tek bedel ödeyen FENERBAHÇE taraftarı oluyor

musti.gfb1907 dedi ki...

Asıl suçlular dün Düzcede yaylada keyif çatıyordu. Taraftarlara özgürlük. Aziz Yıldırım ve stad görevlileri tutuklanmalıdır. Yaşananların tek sorumlusu onlardır. Cinayet mi ilemiş taraftarlar neden tutuklandılar? Cevap basit: Aziz Yıldırım istedi, polis dosyayı süsledi, mahkeme tutukladı. Eeee Aziz - Tayyip omuz omuza yeni yargı sistemi.

casanova_fb dedi ki...

GFB nin Mami'ye sahip çıkmasını alkışlarken yaptıkları açıklamalar ile "evet yapılan suçtur, Mami katılmadığı için adalet istiyoruz, görüntüsü olanlarda en kısa zamanda çıkarlar umarız" şeklindeki açıklamalarını esefle kınıyorum. Neden Fenerbahçe tribünlerinde on kadar grup var? Çünkü hepsi aslında birbirinden uzak ve kopuk. hepsinin derdi kendi mensupları. Birlik falan hikaye. Hepsi özde birbirinden siyahla beyaz kadar uzak ve ayrılar. Aziz Yıldırım ve emniyet bunu iyi bildiklerinden rahatça tribün üstünde oyunlar oynayabiliyorlar.